3 Facebook Strategieën

Tof dat je aan de slag wilt met de 3 Facebook Strategieën die je kunt gebruiken voor je advertenties! Je vindt de strategieën hieronder.

Wel een kleine disclaimer: als je nog geen advertenties hebt gemaakt op Facebook, dan zijn dit strategieën die je pas later wilt toepassen. Dit zijn dus meer gevorderde strategieën voor op Facebook.

Wil je de basis van adverteren leren? Kijk dan naar ons Equipreneurs Online Programma

Evergreen Facebook Funnel

Stel je voor dat iemand op jouw website terecht komt en die komt op een pagina terecht waar jouw product gekocht kan worden. Maar vervolgens verlaat die bezoeker jouw webpagina weer.

Je kunt dan een Facebookadvertentie instellen om die bezoeker terug naar de pagina te leiden.

Maar op een gegeven moment is de 'houdbaarheid' van zo'n advertentie verstreken; ze hebben hem al te vaak gezien.

Hoe fijn zou het zijn als je dan over een langere periode op Facebook achter elkaar verschillende advertenties zou kunnen laten zien zonder dat je daar iets voor hoeft te doen.

Dat kan met de Evergreen Facebook Funnel die Conny in de onderstaande video uitlegt.

***Belangrijk***

In het voorbeeld voor het aanmaken van de advertenties wil je ook nog je bestaande klanten (van het desbetreffende product of dienst) uitsluiten van je doelgroep, zoals in het voorbeeld hieronder.

Dit moet je voor elke advertentieset doen. In dit voorbeeld sluit ik de doelgroep uit op basis van webpagina, maar je kunt de doelgroep ook uitsluiten op basis van e-mailadressen die je upload. Je kunt ook beiden doen, omdat leden op Facebook niet altijd hetzelfde e-mailadres gebruiken als waarmee ze een bestelling bij je hebben geplaatst.

Advertenties op basis van tips

Je wilt op Facebook niet de hele tijd 'verkoperige' berichten promoten. Het kan heel goed werken als je in plaats daarvan tips of waarde geeft. En daar kun je vervolgens weer verschillende dingen mee doen zoals Conny in de onderstaande video uitlegt.

Facebook wordt steeds beter in het vinden van jouw ideale doelgroep: dus de mensen waarbij de kans het grootst is dat ze positief reageren op jouw advertentie.

Het zou dus zo kunnen zijn dat je in de toekomst amper nog kenmerken hoeft door te geven aan Facebook in de advertentieset, omdat hij dat zelf al kan uitvinden.

Wel is het daarvoor belangrijk dat Facebook al veel 'data' heeft. Met andere woorden, dat je veel advertenties, pagina likes etc. hebt zodat Facebook daar zijn zoektocht op kan baseren.

Als je die data niet hebt, dan de volgende strategie goed werken om Facebook een handje te helpen.

Advertenties op basis van blogs

Je kunt advertenties met blogs maken en deze aan een brede doelgroep laten zien. Alle mensen die op de blogs klikken, verzamel je vervolgens in een aparte doelgroep in Facebook. Dit zijn mensen die geïnteresseerd zijn in jouw vakgebied. Vervolgens kun je advertenties laten zien, specifiek gericht op deze doelgroep.

Hopelijk geven de video's je inspiratie om goed in te kunnen zetten op Facebookadvertenties.

Onthoud dat je altijd moet uitproberen wat precies voor jouw bedrijf werkt en, heel belangrijk, meet heel goed je resultaten!

En, tenslotte, je Facebookadvertenties moeten ook passen in jouw totale marketingstrategie. Het gaat niet alleen maar om het aantrekken van verkeer.

Succes!

Mocht je nu extra begeleiding willen met onder andere Facebookadvertenties en je marketingstrategie? Check dan onderstaande.